Пробне ЗНО 2016

02.12.2015 19:51

Відповідно до Положення про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників навчальних закладів системи загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки від 29.05.2008 р. № 479 та наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 29.11.2015 № 81 «Про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в 2016 році», з метою ознайомлення осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів, із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2 та 9 квітня 2016 року планується проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання за кошти фізичних (юридичних) осіб. Вартість одного  пробного тестування становить 111 гривень.
Реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання буде проходити з 5 до 30 січня 2015 року через мережу Інтернет на сайті Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти.
Пункти пробного ЗНО будуть створюватися після завершення реєстрації в залежності від кількості зареєстрованих. У 2015 році пробне ЗНО проводилося у таких населених пунктах: Донецька область - Артемівськ, Волноваха, Костянтинівка, Краматорськ, Красноармійськ, Курахове, Маріуполь, Слов’янськ, Луганська область – Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Старобільськ, Рубіжне, які були внесені до програми реєстрації для вибору учасниками місця проходження пробного ЗНО.
Інформуємо, що ми маємо змогу створити пункти проведення пробного ЗНО 2016 у всіх адміністративних одиницях, де кількість учасників буде не менш, ніж 45 осіб.
Зважаючи на те, що у 2016 році зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, математики та історії України (на вибір випускника) є формою проведення державної підсумкової атестації, пункти проведення ЗНО із цих предметів будуть створюватися за місцем розташування органу освіти, бажано було б максимально збільшити кількість задіяних адміністративних одиниць для проведення пробного ЗНО. Це не тільки надасть змогу випускникам загальноосвітніх навчальних закладів на практиці ознайомитися з форматом тесту та перевірити свої знання, залученим педагогічним кадрам отримати досвід роботи у пункті проведення пробного ЗНО, але й мінімізувати витрати учасників на доїзд до пунктів проведення пробного ЗНО. 
З метою своєчасної підготовки до пробного ЗНО, створення програми реєстрації регіональний центр просить управління/відділи освіти не тільки розпочати інформаційну роботу, а й провести попереднє опитування  щодо можливої участі у пробному ЗНО серед випускників навчальних закладів, але виключно на добровільній основі (45 осіб це не план, а обґрунтована фінансова самоокупність для можливості відкриття пункту проведення ЗНО). На підставі листів управління/відділи освіти, які просимо надіслати до 15 грудня 2015 року, регіональний центр готовий внести відповідні зміни до програми реєстрації пробного ЗНО.
Презентація «Пробне зовнішнє незалежне оцінювання 2016» та інформаційна листівка для випускників, які рекомендуємо використовувати під час проведення класних годин, батьківських зборів, розміщена на сайті регіонального центра, адміністративній сторінці та надсилаються до управління/відділи освіти разом з цим листом.
За бажанням, прийняти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні можуть також учні 10-х класів.